Kan det virkelig lade sig gøre? Ja – i hvert fald et langt stykke hen ad vejen. Bygningen skal naturligvis udenfor på et tidspunkt, men hvis den konstrueres af moduler, kan en stor del af byggearbejdet foregå i en fabrikshal.

Modulbyggeri bliver mere og mere udbredt. og det er der mange grunde til. Det er hurtigere at bygge med moduler. En stor del af byggeprocessen foregår indendørs i fabrikshaller, og dermed bliver byggeriet langt mindre påvirket af vejrforholdene og udsat for mindre fugt, da. Dette har en særlig indvirkning på indeklimaet. Når en bygning opføres af tørre materialer, som vel at mærke bliver ved med at være tørre et godt stykke hen i processen,

“Little boxes made of ticky-tacky …”

Sådan kunne det være i 1960’erne, da Malvina Reynolds skrev sangen “Little boxes”, som også indeholder linjen “and they all look just the same”.

Sådan var det måske i begyndelsen, så måske er folk mere eller mindre bevidst af den opfattelse, at bygninger opført af moduler er fantasiløse og upersonlige. Men det er bestemt ikke tilfældet længere. Ikke engang når der er tale om byggeri til privat beboelse, hvor individuelle ønsker og behov ofte er af særlig stor betydning.

Moduler til (næsten?) alle formål

FOCUS Moduler A/S har i over 30 år leveret modulbygninger til utallige formål og til både private, erhverv og offentlige institutioner, ofte som midlertidigt eller permanent udvidelse af eksisterende bygninger: kontorlokaler, undervisnings- og mødelokaler. Og firmaet har stor erfaring med individuelle specialløsninger, nøje tilpasset kundens ønsker og behov.

For private kan en beboelsespavillon være løsningen i situationer, hvor du tidligere ville være henvist til leje af beboelsesvogn eller indkvartering hos familie eller venner. Eksempelvis genhusning ved omfattende istandsættelse eller ombygning eller i forbindelse med flytning, hvor du må ud af din hidtidige bolig, inden du kan overtage den nye.

Private kan også have gavn af en permanent beboelsespavillon. Dit sommer- eller fritidshus kan opføres af moduler, eller du kan supplere det med et pavillon hus som anneks til overnattende gæster. Også din helårsbolig kan udvides med en beboelsespavillon, når børnene bliver teenagere.

Uanset om dit pavillon hus skal være permanent eller midlertidigt, kan FOCUS Moduler levere en løsning, der passer til netop dine ønsker og behov. Firmaet tilbyder både udlejning og salg af pavilloner.

Og med et kig på firmaets website kan du se, at modulbyggeri er en overordentlig fleksibel metode; og forvisse dig om, hvor lidt ensartede modulbygninger er.