Ølbrygning er blevet voldsomt populært de senere år – i det hele taget er interessen for specialøl og unikke sammensætninger stigende. Det har fået mange til at tage ølbrygning op som en sjov og interessant hobby – og mange til at etablere micro-bryggerier, hvor man fremstiller og sælger sin egen øl til øl-entusiaster og de nysgerrige, der bare gerne vil smage noget lidt anderledes.

Til ølbrygning hører naturligvis gode råvarer og et sikkert valg af smage og ingredienser, men også det rette brygudstyr.

Specialbutik med alt til ølbrygning

Et af de steder, hvor du finder et stort udvalg i brygudstyr, er hos JM Bryg. Her er der noget for nybegynderen med fx færdige ølkits, hvor der blot skal anskaffes basalt brygudstyr, tilsættes vand til blandingen, gæres øl og tappes øl.

Men også får hobby-bryggeren, der stiller større krav til udstyr og ingredienser, og til de professionelle micro-bryggere sælges der masser af professionelt brygudstyr og grej fra butikken, så de helt rigtige bryg-stationer kan etableres og vedligeholdes.

Brygudstyr du ikke kan undvære

Som udgangspunkt er der en række ting, du ikke kan undvære, hvis du vil tage din ølbrygning til et højere stadie. Du skal således bruge: CO2-udstyr, udstyr til fermentering, flaskeudstyr eller fustageudstyr, udstyr til rengøring, maskine til ølbrygning og andet brygudstyr, som fx gæringstanke, pH-strips, gærhætter og andet.

Du finder det hele og meget mere hos JM Bryg – og er du i tvivl om, hvilket brygudstyr du skal bruge, kan du med fordel gå over til deres blog-sektion, hvor du finder masser af nyttige tips til brygning af øl – og tips til, hvad du skal gøre for at få et godt bryg. 

INgen kan lide en sur eller overgæret øl – og det er synd og skam, hvis alle dine anstrengelser viser sig at være forgæves, blot fordi du har lavet en enkelt, lille dum fejl under brygningsprocessen eller tapningen.

Køb online eller kig forbi butikken

Hos JM Bryg kan du både handle online via deres webshop, eller du kan tage forbi butikken, der ligger i smukke, landlige omgivelser nær Aarhus, og få en dag ud af det. I butikken kan du få masser af råd og vejledning om ølbrygning, og du kan dele ud af dine egne erfaringer.

Har du købt dit brygudstyr over nettet, kan du benytte dig af online support fra en erfaren brygger hos JM Bryg og få hjælp og kompetent rådgivning ad den vej.