Legetøj er med til at stimulere mange forskellige sanser hos børn. Når et barn leger, lærer det noget om sig selv og verden. Legetøj er med til at udvikle børn både mentalt, personligt og socialt. Derfor er det vigtig, at dit barn har masser af forskelligt af legetøj at lege med derhjemme.

Hvorfor er det godt at lege med legetøj?

Børn er gode til at lege med stort set alting, og leg er også vigtig for deres udvikling. Når et barn sidder med legetøj, så opdager, bearbejder og udforsker de det, som de sidder med. Det kunne være en blød bamse, en bil, som kan køre, en dyrefigur, som kan lave lyde eller et byggetårn med klodser. Legetøj lærer også børn at lege alene. De fleste børn synes nok, at det er fedest at lege med mor og far, men det er ikke altid, at man som forældre har tid. Som forælder kan du støtte barnet i at lege alene med forskelligt legetøj. Legetøj kan på den måde hjælpe barnet til at blive mere selvstændigt.

Det bedste legetøj til børn i alle aldre

Hvad er det bedste legetøj til dit barn? Det er svært at svare på, for ingen børn er fuldkommen ens. Det bedste legetøj til dit barn er legetøj, som de selv er vilde med. Alle børn har interesser, også når de er helt små. Måske vil de selv være med til at vælge deres yndlingslegetøj. På www.legebyen.dk finder du legetøj til børn i alle aldre, alt fra 1 år, 2 år, 3 år, 4 år og opefter. Her findes alt fra lærerigt legetøj til løbehjul, puslespil og tøjdyr m.m. Husk, at legetøjet, du køber til din lille guldklump, skal passe til barnets alder og niveau, så det ikke bliver for svært eller for nemt at lege med.

Motorisk legetøj kan hjælpe med udviklingen

Lige fra barnet er 1 år gammelt kan du begynde at introducere motorisk legetøj. Motorisk legetøj er legetøj, som styrker barnets motorik. I de første år af barnets liv kan det blot være legetøj, som stimulerer sanserne, som for eksempel en blød bamse eller en bold med små plastikdutter på. Når barnet bliver ældre, så kan du begynde at introducere mere avanceret motorisk legetøj. Det kunne for eksempel være et børneløbehjul eller rullebræt, hvor barnet kan træne sin balancesans. Motorisk udvikling er essentielt gennem hele barnet opvækst, derfor er det utrolig vigtig at blive ved med at lege med forskelligt legetøj.